Video

Jongeren Herlaarhof Vught halen zelf geld op voor nieuwe sport- en speeltoestellen

11 juni 2014 om 16:54 • Aangepast 24 april 2020 om 13:55
nl
Jongeren van Herlaarhof op zorgpark Voorburg in Vught houden een inzamelingsactie voor nieuwe speeltoestellen. Herlaarhof is een kliniek voor kinderen met psychiatrische of ernstige psychosociale problemen.
Geschreven door

Soms hebben ze stoornissen of ontwikkelingsmoeilijkheden, maar ook kunnen ze getraumatiseerd zijn door seksueel misbruik of oorlogsellende. Deze kinderen tot achttien jaar worden intensief behandeld in Herlaarhof.
Nieuw gebouwZe dragen hun steentje bij voor nieuwe speeltoestellen in hun nieuwe onderkomen. Woensdag hebben ze daarom een vijfgangen-diner gekookt, samen met allerlei vrijwilligers onder wie ook de psychiaters van Herlaarhof.
"Al het eten en drinken is gesponsord", vertelt Loes de Nijs, "zodat we zoveel mogelijk geld overhouden." Samen met anderen heeft ze ondernemers benaderd en met succes.
"Het is fijn om te zien dat je geld binnenhaalt voor je doel", zegt ze verder. "Het is belangrijk voor jongeren om af en toe het hoofd leeg te kunnen maken door buiten bezig te zijn. Je bent verder de hele dag binnen voor therapie of school. "
Diner en sponsorloop voor 60.000 euroNaast het sponsordiner waaraan ook burgemeester Van de Mortel van Vught zal aanschuiven, is er vrijdag nog een sponsorloop op het voetbalveld van Voorburg. "In totaal hebben we 60.000 euro nodig", weet Maartje van der Plas. "En volgens mij zijn we een heel eind op weg."
In september hoopt Herlaarhof naar het nieuwe gebouw te verhuizen, waar dan snel speeltoestellen bij worden geplaatst. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.