Woensdrecht wil fors investeren in nieuw plan voor Aviolanda

11 juni 2014 om 17:29 • Aangepast 24 april 2020 om 13:55
nl
De gemeente Woensdrecht wil een nieuwe weg inslaan en flink in de buidel tasten om het Business Park Aviolanda (BPA) tot een succes te maken. Aanleiding hiervoor is het uitblijven van grondaankoop op het terrein, terwijl bedrijven wel interesse hebben in huisvesting in een verzamelgebouw of het gebruik van een hangar.
Geschreven door

Volgens de gemeente is er vanuit de vliegtuigindustrie nog geen grond aangekocht van de Grondexploitatie Maatschappij BV (GEM), terwijl dat juist de doelstelling is. De Pionier, het bedrijfsverzamelgebouw van de holding Business Park Aviolanda (BPA), is helemaal bezet.
Aviolanda-directeur Rob Sturm schreef een nieuw plan om op die marktbehoefte in te spelen. Dat plan heeft twee hoofddoelen, te weten ontwikkeling van de industrie en ontwikkeling, verhuur en verkoop van nieuwe gebouwen.
1,6 miljoenOm de door Sturm gewenste veranderingen door te kunnen voeren, moet de GEM worden opgeheven en de activiteiten worden overgedragen aan een nieuwe holding. Die gaat verder onder de naam Business Park Aviolanda (BPA).
Dit houdt in dat BPA de grond dient aan te kopen van de GEM. Daarvoor is 8,9 miljoen euro nodig, waarvan de gemeente Woensdrecht 1,6 miljoen moet ophoesten.
Toestemming van gemeenteraadHet college van Woensdrecht stelt aan de gemeenteraad voor om toestemming te geven voor de nieuwe plannen. De raad zal hierover op 10 juli beslissen.
Aviolanda, gevestigd op het terrein van Fokker, werd in december 2011 officieel geopend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.