Gemeente Oosterhout maakte fouten voor grote brand bij ELD

11 juni 2014 om 17:48
nl
De gemeente Oosterhout heeft voorafgaand aan de grote brand bij het bedrijf ELD niet opgetreden tegen ernstige overtredingen. Er werden bovendien fouten gemaakt bij het verlenen van de vergunning en tijdens controles. Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie woensdag heeft gepubliceerd.
Geschreven door

European Liquid Drumming verpakt, mengt en slaat vloeibare, chemische producten op. ELD staat op de lijst met bedrijven die aan de strengste eisen moeten voldoen. Na een explosie in een loods brak een jaar geleden een grote brand uit bij het bedrijf in Oosterhout.
Gemeente oneens met kritiekDe gemeente Oosterhout is het niet eens met de kritiek van de provincie. De gemeente zegt bijvoorbeeld dat er vaak is gecontroleerd en dat er is opgetreden toen er verboden stoffen werden aangetroffen.
Er lag in de loods volgens de provincie meer vloeistof opgeslagen dan mocht. Bovendien werd er niet of nauwelijks opgetreden tegen veelvuldige, ernstige overtredingen. Pas na een vijfde hercontrole in 2012 dreigde de gemeente met een dwangsom. Het bedrijf kreeg lang de tijd om maatregelen te treffen, oordeelt de provincie.
Overtreding van milieuvergunningHet bedrijf wordt naar aanleiding van de brand verdacht van overtreding van de milieuvergunning. Vermoedelijk werden gevaarlijke stoffen opgeslagen waar dat niet mocht. Ook zou er niet genoeg zijn gedaan om de brand te voorkomen.
Het politiedossier ligt ter beoordeling bij de officier van justitie. De politie houdt er rekening mee dat het bedrijf door de rol van de gemeente een lagere straf krijgt, zoals ook bij Chemie-Pack is gebeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.