Video

Tien jaar sparen om Oranje op het WK in Brazilië te zien, eindigt met kaartjes voor duel Ivoorkust

11 juni 2014 om 19:17
nl
Als we nu eens naar het WK in Brazilië gaan? Het is 2004 en een groep vrienden uit Breda staat in de kroeg en heeft het idee om een luxe villa te gaan huren in het zonnige Brazilië. Goed idee. Maar na tien jaar sparen, ging er toch ergens iets mis. Een troost: ze gaan wel naar Griekenland - Ivoorkust. Ook leuk.
Geschreven door

Om kosten te sparen, hadden de vrienden voor een loting een geografisch gunstige villa uitgekozen. Tijdens de loting ging het mis op één balletje. De vriendengroep is nu duizenden kilometers verwijderd van de wedstrijden van Oranje.
Na tien jaar sparen gingen de vriendengroep in 2013 overleggen over waar dan die luxe villa te gaan huren. "We hadden het probleem dat na de loting de prijzen snel zouden stijgen, dus we probeerden juist strategisch een villa te kiezen", legt Vincent van Gool uit Breda uit.
'Fortaleza en dan hopen'Uiteindelijk kozen de vrienden voor een villa in Fortaleza. "Daar is het in deze periode mooier weer en het ligt vlak naast Natal en Recife, twee andere WK-speelsteden." Locatie, check. Nu nog kaartjes. "Daarnaast hebben we tickets besteld voor alle groepsduels die in Fortaleza worden gespeeld in de periode dat wij er zijn. Dat kon je al doen voor de loting, dus voordat bekend werd welke wedstrijden het zou worden."
Tijdens de loting leek het er even op dat de vriendengroep Oranje kon gaan bewonderen in  Fortaleza. Op één balletje na ging het mis. "Dat was heel erg balen", aldus Vincent van Gool.
'Dan maar Duitsland - Ghana'Uiteindelijk hebben de vrienden besloten er het beste van te maken. "We hebben nu tig kaarten voor Duitsland - Ghana en Griekenland - Ivoorkust. Ook altijd leuk."
Daarnaast heeft Vincent van Gool samen met drie vrienden een binnenlandse vlucht geboekt. "Wij gaan naar São Paulo om Nederland - Chili mee te maken. Pikken we dat toch nog mooi even mee." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.