Video

FC Oss moet aan de hand van Wil Boessen terug naar middenmoot Jupiler League

11 juni 2014 om 19:56 • Aangepast 22 november 2020 om 00:01
nl
Wil Boessen moet FC Oss terugbrengen naar de middenmoot van de Jupiler League. De Ossenaren eindigden afgelopen seizoen op de voorlaatste plaats en willen dat niet nog een keer meemaken.
Profielfoto van
Geschreven door

Boessen, die overkomt van Fortuna Sittard, heeft een contract voor een seizoen in Oss getekend. De oefenmeester werd woensdagmiddag voorgesteld aan de pers. "Ik heb niet gesolliciteerd op deze functie, maar ben door de club zelf benaderd. Daar sprak al veel vertrouwen uit."
Randzaken bij FortunaIn Oss hoopt de Limburger zich alleen met voetbal bezig te houden. "Bij Fortuna ging het bijna alleen maar over randzaken. Dat houd je even vol, maar niet constant." Daarmee doelt Boessen op de onzekere financiële situatie van de club. "Oss heeft de zaakjes netjes voor elkaar. Dat maakt het fijn werken hier, denk ik."
Toch heeft Boessen maar voor één seizoen getekend. "Dat wilde ik zelf. Eerst wil ik kijken of het me bevalt. Als dat zo is en de klik is er van beide kanten, gaan we praten over contractverlenging." Een datum wil hij daaraan niet koppelen. "Dat kan al snel in het seizoen zijn."
De doelstelling voor komend seizoen is een plek veroveren in de middenmoot, zo bevestigt algemeen directeur Mischa Rook. Boessen streeft het hoogst haalbare na. "Het belangrijkste voor mij is spelers aantoonbaar beter maken. Hoe hoog we dan eindigen, zien we wel. Maar dan kan het me niet hoog genoeg zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Wie worden de assistenten?Met wie de Limburger het avontuur in Oss aangaat is nog onbekend. De eerste training is donderdag 26 juni, maar assistenten heeft de club nog niet vastgelegd. "Dat is dan wel duidelijk", zegt Rook. Het trio Klaas Wels, Rein Baart en Theo van Cleef assisteerde de inmiddels vertrokken Gert Aandewiel afgelopen seizoen.
Of de club doorgaat met Wels, Baart en Van Cleef wilde Rook woensdag niet zeggen. "De gesprekken lopen." Boessen zegt dat hij geen voorkeur heeft. "In overleg met de club maken we een juiste beslissing."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.