Kromowidjojo op jacht naar eerherstel in Rome

11 juni 2014 om 20:46
nl
Zwemmers van het RTC Regionaal Trainings Centrum Eindhoven doen komend weekend mee aan diverse internationale zwemwedstijden. De openwaterzwemmers Ferry Weertman en Marcel Schouten doen in het Franse Sète mee aan de Franse nationale kampioenschappen. Ranomi Kromowidjojo gaat van het startblok in Rome.
Geschreven door

De openwaterzwemmers van coach Marcel Wouda doen mee aan de vijf en tien kilometer openwaterwedstrijd in Sète. Daar ontmoet de kleine Nederlandse delegatie ook Sharon van Rouwendaal. De rugslagspecialiste die vorig jaar Eindhoven inruilde voor een Franse club doet in Sète mee aan de vijf kilometer openwater.
We gaan naar Rome In Rome gaan onder meer Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Maarten Brzoskowski uit Best van start op de 51e editie van de Sette Colli. De Setti Colli is een toonaangevende internationale wedstrijd die dit jaar kan rekenen op veel internationale toppers die Rome aandoen als voorbereiding op de EK in Berlijn in augustus.
Maarten Brzoskowski is een jonge zwemmer die recent de overstap heeft gemaakt van de jeugd naar het senioren topzwemmen. Zijn specialiteit is de langere afstanden als de 800 en 1500 meter.
Kromowidjojo Voor Kromowidjojo is de Sette Colli een hernieuwde kennismaking met haar directe concurrenten op onder meer de 100 meter vrij. Tijdens de Eindhoven Swim Cup verloor Kromo in eigen huis van de Zweedse Sarah Sjöström op de onderdelen 50 en 100 vrij.
Volgens coach Christiaan Sloof was Kromo iets te zwaar voor haar doen, zodoende lag ze iets te hoog op het water en ging Sjöström er met de winst vandoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.