Video

Het was nagelbijten voor de vmbo'ers, maar de examenuitslag is er: '#Geslaagt!´

11 juni 2014 om 20:39 • Aangepast 22 november 2020 om 00:00
nl
Vmbo’ers hoorden woensdag of ze geslaagd of gezakt zijn of misschien nog een herexamen moeten doen. En dat is niet anders voor de leerlingen van de topsport talentschool in Eindhoven. Jacintha, Nathalie en vera, allemaal vijftien jaar, zaten met zijn drieën op de bank te wachten op het verlossende telefoontje. Op Twitter regende het 'Hoera, geslaagt!'-berichtjes, de taalkundige dwaling al dan niet met opzet gebruikt.
Profielfoto van
Geschreven door

En als eerste wordt Vera Westeind gebeld. Omdat ze op de topsport talentschool zit, mag ze de helft van de vakken volgen, volgend jaar doet ze de andere drie. Dit jaar heeft ze er twee gehaald en heeft ze nog één herexamen.

Wachten op privacy instellingen...


Erg teleurgesteld is ze niet. Ze had het eigenlijk wel verwacht en kan nog wat compenseren met een ander vak.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

GeslaagdJacintha Weimar en Nathalie van de Heuvel zijn allebei wel geslaagd. Als ze het horen, vliegen ze elkaar in de armen. “Het is niet altijd makkelijk om topsport met school te combineren,” zegt Jacintha. “Als je ’s avonds na het trainen laat thuiskomt, moet je nog met school beginnen en daar heb je dan niet altijd zin in.”
De drie wonen allemaal al in hun eigen appartement, wel met begeleiding van school. En dat maakt het ook wel eens moeilijk. “Ja, je hebt gewoon ineens geen ouders meer die je kunnen helpen,” stelt Vera.
OntladingMaar misschien omdat ze er zo hard voor moeten werken en er veel voor moeten laten, is de ontlading des te groter. Als ze weer het voetbalveld oplopen, komt de rest van het elftal al aanrennen.
Iedereen valt elkaar in de armen, alsof het winnende doelpunt is gescoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.