Video

250 ontslagen bij Helmondse zorgorganisatie Savant Zorg: 'Een vervelende situatie'

12 juni 2014 om 01:26 • Aangepast 24 april 2020 om 13:57
nl
Bij Savant Zorg verdwijnen 250 van de 1950 banen. Dit is woensdag meegedeeld aan het personeel van de Helmondse zorgorganisatie.
Geschreven door

De ontslagronde zou mensen van de huishoudelijke zorg, ondersteunende diensten (dagopvang) en welzijns-, begeleidings-, en activiteitendiensten treffen. Gesprekken met de vakbonden zijn inmiddels begonnen.
Bij vakbond NU'91 zijn ze tevreden dat Savant Zorg nu alvast ingrijpt en nadenkt over de gevolgen van de werkgelegenheid. "Het is goed dat we niet achterover leunen", vertelt Michel van Erp van vakbond NU'91. "We moeten er nu alles aan doen om de ontslagen mensen elders onder te brengen."
'Vervelende situatie'De directe zorg aan bed zal nu nog niets merken van de ontslagronde. Die zou pas in 2015 aan de beurt zijn. Savant Zorg zou door overheidsbezuinigingen gedwongen zijn vanaf volgend jaar flink te gaan bezuinigen. "Het is een hele vervelende situatie. De zorg zal in de regio weer een stuk minder zijn", stelt Van Erp.
Volgens Van Erp zal dit niet de laatste ontslagronde zijn bij een zorginstelling. "Savant is nog maar het begin. Veel gemeenten staan voor forse bezuinigingen", aldus de werknemer van NU '91.
VerklaringSavant laat in een verklaring weten dat vooral de nieuwe cliënten de bezuinigingen in de zorg gaan voelen. De 250 banen zullen in het eerste kwartaal van 2015 vervallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.