Strandbad Milheeze gratis voor inwoners Gemert-Bakel, anderen moeten betalen: 'Het voelt niet goed'

12 juni 2014 om 08:31 • Aangepast 24 april 2020 om 13:57
nl
Inwoners van Gemert-Bakel hoeven niet te betalen voor een bezoekje aan het Strandbad Nederheide in hun gemeente. Badgasten van buiten moeten echter wel de portemonnee trekken wanneer zij het strandbad in Milheeze willen bezoeken. Dit voorstel heeft het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel woensdag gedaan.
Geschreven door

In het Pinksterweekeinde ontstond commotie toen alle bezoekers van twaalf jaar en ouder ineens vier euro entree moesten betalen voor het strandbad. Het college van Gemert-Bakel besloot in februari nog dat er geen entree mocht worden geheven. Dit na een unaniem besluit van de gemeenteraad.
Parkeergeld mag de exploitant van het strandbad volgens het college aan iedereen vragen.
Voer voor juristenOf een gemeente een exploitant op deze manier toestemming kan geven voor het heffen van entree voor bepaalde groepen is volgens het Eindhovens Dagblad niet duidelijk.Het Strandbad moet volgens de gemeente voor inwoners van Gemert-Bakel echter vrij toegankelijk zijn omdat het hier gaat om openbaar gebied. Zo stelt de gemeente in de krant.
Of die openbaarheid geldt voor iedereen wordt volgens de krant momenteel door juristen bekeken. Burgemeester Jan van Zomeren hoopt hierover volgende week uitsluitsel te kunnen geven. In de krant zegt de burgemeester dat de maatregel ‘niet goed voelt’. Maar de drukte op sommige dagen vraagt volgens hem om maatregelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.