Oorlogsmuseum Overloon trekt dit voorjaar veel meer bezoekers

12 juni 2014 om 10:29 • Aangepast 22 november 2020 om 00:00
nl
Het Oorlogsmuseum in Overloon heeft in tien jaar nog nooit zoveel bezoekers in het voorjaar getrokken. In de eerste vijf maanden van 2014 kwamen bijna 48.000 bezoekers naar het oorlogs- en verzetsmuseum. Dat is een groei van meer dan vijfduizend bezoekers ten opzichte van het vorige jaar.
Profielfoto van
Geschreven door

In 2010 bezochten bijna 46.000 mensen het oorlogsmuseum. Daarna daalde het aantal bezoekers. Dit jaar scoorde het oorlogsmuseum goed dankzij enkele nieuwe exposities en projecten.
Zo kwamen er veel mensen af op het nieuwe paviljoen over De Slag bij Overloon dat in april geopend werd. In het paviljoen werd het lijden van de lokale bevolking tijdens die oorlog in beeld gebracht. Een grote muurprojectie liet zien hoe de geallieerden in de herfst van 1944 oprukten.

Wachten op privacy instellingen...

Duitse monstertruckEen maand later bezochten 160 Britse oorlogsveteranen het Oorlogsmuseum in Overloon. Met tachtig Britse taxi's reden de veteranen van Hoek van Holland naar Overloon.
Kort daarna werd een Duitse 'monstertruck' van achttien ton naar het oorlogsmuseum gebracht. Het ging om een FAMO, het zwaarste transportvoertuig van het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.