Video

Brand woonwagenkamp Bergen op Zoom waarschijnlijk aangestoken, onderzoek door politie

12 juni 2014 om 21:24 • Aangepast 24 april 2020 om 13:57
nl
De politie heeft aanwijzingen dat de brand die donderdagmorgen woedde op woonwagenkamp De Linie in Bergen op Zoom, is aangestoken. De technische recherche is daarom begonnen met een onderzoek naar de oorzaak, aldus een politiewoordvoerder.
Geschreven door

De politie gaat beelden van beveiligingscamera's onderzoeken en een politiehelikopter gaat donderdagmiddag overzichtsfoto's maken.
Tien auto's"Een pure aanslag." Gedupeerde Rinus Haisch (59) is duidelijk over de felle brand die woensdagnacht op woonwagenkamp De Linie in Bergen op Zoom zijn twee loodsen met daarin tien auto's en een caravan in de as heeft gelegd. Haisch zegt dat hij de daders zelf heeft zien wegscheuren in een donkerkleurige stationcar.
"En de vrouw van mijn broer, die naast een van de loodsen woont, heeft gezien dat ze de aanslag hebben gepleegd."
Verduistering auto'sVolgens de gedupeerde komen de daders of opdrachtgevers 'honderd procent zeker' uit Halsteren. Haisch zegt de laatste weken in grote onmin te leven met twee bewoners daar die naar zijn zeggen twee auto's van hebben verduisterd.
"Dat weet de politie. Gisteravond heb ik een van die mannen gebeld en gezegd dat hij de auto moest terugbrengen. Nou, dit is er dan van gekomen. Ik ben kapot gemaakt. Ik heb niets meer", aldus de zwaar geëmotioneerde Bergenaar.
Haisch zegt vooral zwaar gedupeerd te zijn omdat zowel zijn loodsen als zijn afgebrande voertuigen niet zijn verzekerd. "Want als je op het kamp woont, kun je in Nederland geen verzekering krijgen."
Luide explosie en vuurspoorDe brand ontstond woensdagnacht om kwart voor twee, meteen nadat de bewoners van De Linie een luide explosie hadden gehoord. "Toen ik naar buiten rende, stond de grote schuur al in de fik en liep er een vuurspoor over de weg naar de andere loods. Ze moeten benzine hebben gebruikt."
Donderdagmorgen waren rechercheurs in alle vroegte al druk bezig met forensisch onderzoek in de loodsen. Het terrein van Haisch, die vroeger een autobedrijf had, wordt  bewaakt door twee politiewagens. Haisch: "Ik mag er zelf niet eens bij."
Door emoties overmandPersoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Wel kwam een traumaheli naar het woonwagenkamp omdat een tante van de eigenaar door emoties overmand raakte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.