Video

Zorg in Helmond wordt 'stuk minder' door ontslagronde Savant: ‘Dit was onvermijdelijk’

12 juni 2014 om 12:46 • Aangepast 24 april 2020 om 13:57
nl
De forse ontslagronde bij Helmondse zorgorganisatie Savant Zorg heeft volgend jaar wel degelijk gevolgen voor het aanbod van zorg in de regio. Dat zegt Michel van Erp van vakbond NU'91. Hij spreekt van een vervelende maar onvermijdelijke gebeurtenis.
Geschreven door

Woensdagavond kreeg het personeel van de Helmondse zorgorganisatie te horen dat 250 van de 1950 banen in 2015 verdwijnen. De ontslagronde zou vooral mensen van de huishoudelijke ondersteuning en gespecialiseerde thuisbegeleiding treffen.
Dat heeft als gevolg dat de zorg 'een stuk minder' wordt in de regio, stelt Van Erp. "De overheid heeft deze keuze nou eenmaal gemaakt. Het is nu aan de vakbonden om de ontslagen mensen aan het werk te houden en ze elders onder te brengen."
'We moeten nu ingrijpen'De medewerker bij NU'91 erkent dat dat binnen de sector een lastige opgave is. "De werkdruk zal bij de werknemers ook fors toenemen. Het is al met al een vervelende situatie", spreekt Van Erp teleurgesteld.
Later dit jaar worden de concrete plannen van de regering duidelijk. Van Erp sluit niet uit dat meerdere zorgorganisaties in de regio hetzelfde lot zullen ondergaan. "Die kans is groot. Daarom is het voor de vakbonden van belang om nu alvast in te grijpen om te redden wat er te redden valt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.