Overval juwelier Le Marquis in Bergen op Zoom: reconstructie in Bureau Brabant

16 juni 2014 om 22:05 • Aangepast 21 november 2020 om 23:59
nl
De overval op juwelierszaak Le Marquis aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom kreeg maandag aandacht in het opsporingsprogramma 'Bureau Brabant'. Donderdag zijn hiervoor ter plekke opnames gemaakt van de reconstructie van de beroving.
Profielfoto van
Geschreven door

Op 30 april stormen drie mannen de juwelierszaak binnen. Ze bedreigden de 76-jarige eigenaar en een medewerkster met een vuurwapen. De man vecht direct terug en valt de overvallers aan.
Er ontstaat een worsteling waarbij de man op de grond terecht komt. De overvallers gaan er met diverse spullen, waaronder sieraden, vandoor in de auto van de medewerkster. De man raakt zwaargewond.
Compositietekening op tvDe auto van de overvallers wordt op het terrein van het atelier achtergelaten. Voor ze vertrekken, steken ze die auto in brand. De vluchtauto wordt kort na de overval uitgebrand teruggevonden.
Bureau Brabant laat een reconstructie zien en toont een compositietekening. De uitzending is vanaf maandag om 18.15 uur te zien op Omroep Brabant. Deze wordt ieder uur herhaald.
[YouTube:body:http://youtu.be/vO4gubi2EK0]      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.