Fotoverbod op spoedeisende hulp Amphia Ziekenhuis Breda: ’Privacy patiënten is in het geding'

12 juni 2014 om 17:32
nl
Op de spoedeisende hulp van het Amphia Ziekenhuis in Breda mogen geen foto’s meer worden gemaakt. Het ziekenhuis wil zo voorkomen dat de privacy van patiënten en medewerkers wordt geschonden. Steeds vaker maken mensen foto’s en filmpjes die ze op social media als Facebook en Twitter zetten.
Geschreven door

"Lang niet iedereen vindt het prettig als er een foto wordt genomen", zegt Judith Jansen van het Amphia Ziekenhuis. "De privacy van patiënten en medewerkers is in het geding." Het verbod wordt aangekondigd op posters.
Fatsoen"We rekenen op goed fatsoen en de medewerking van mensen", zegt Jansen. Er staat geen beveiliging op de spoedeisende hulp om het verbod te handhaven.
Het ziekenhuis overweegt om het fotoverbod uit te breiden naar andere afdelingen. "Laatst stond er op Facebook een foto van een wachtkamer met patiënten. Wij monitoren alle social media, zodat we weten wat mensen doen", aldus Judith Jansen
GastvrijHet Amphia Ziekenhuis benadrukt dat het een gastvrij ziekenhuis wil zijn. "We moeten de juiste balans zien te vinden tussen gastvrijheid en het waarborgen van de privacy van mensen", stelt Judith Jansen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.