Video

Knappe koppen: zeven cum laude geslaagden op Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven

12 juni 2014 om 17:34 • Aangepast 24 april 2020 om 13:58
nl
Zeven leerlingen van het Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven zijn cum laude geslaagd voor hun gymnasiumexamen. Rozemarijn van der Veen en Laurens Sluijterman zijn zelfs summa cum laude – met een 9 gemiddeld – geslaagd.
Geschreven door

Beide bollebozen deden in tien vakken examen met als extra vak Spaans. Van der Veen scoorde zelfs twee tienen voor scheikunde en management& organisatie. "Ik ben zowel een alpha- als een bèta-meisje. Dan is het vrij lastig om een studie te kiezen. Maar de knoop is doorgehakt. Ik ga moleculaire levenswetenschappen studeren in Nijmegen."
Cum laude geslaagd én student Jong Talentklas ConservatoriumLuuk Meeuwis slaagde cum laude. Zijn mentor Wim Schellens knapt bijna uit elkaar van trots: "Je moet ook vertellen wat je nog meer doet", spoort hij de VWO-leering aan. "Ik speel saxofoon en zat ook in de Jong Talentklas van het Conservatorium in Tilburg", legt Meeuwis uit. "Dus naast school heb ik ook nog een druk muziekleven." Maar zijn toekomst ligt niet in de muziek: "Ik ga wiskunde studeren aan de Technische Universiteit hier in Eindhoven."
Naast twee summa cum laude geslaagden krijgen vijf leerlingen een cum laude diploma, dat wil zeggen met een acht gemiddeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.