Gordeldier Levi voorspelt gelijkspel voor WK-duel Nederland - Spanje, hoewel... - Omroep Brabant

Gordeldier Levi voorspelt gelijkspel voor WK-duel Nederland - Spanje, hoewel...

12 juni 2014 om 18:05 • Aangepast 24 april 2020 om 13:59
nl
Het gordeldier Levi voorspelt een gelijkspel voor de wedstrijd tussen Nederland en Spanje. Het beest, tevens mascotte van het WK-voetbal in Brazilië, staat bekend om zijn voorspellende gaven. Maar tijdens de uitzending van het Omroep Brabant-programma 'Onder Ons' stootte hij geen van beide vlaggetjes van de tafel af...
Geschreven door

Jan Vorstenbosch uit Tilburg is in het dagelijks leven filosoof aan de Universiteit van Utrecht. Hij is echter vooral geïnteresseerd in de twee keer 45 minuten.
Filosofie van voetbal"Het gaat mij vooral om de twee ploegen die tegenover elkaar staan binnen een ruimte en binnen een tijd waarbinnen vanalles kan gebeuren", vertelt Vorstenbosch. "Je kunt niet alles voorspellen. En ook een scheidsrechter die fouten maakt, hoort er gewoon bij."
"We moeten wel op de FIFA letten", vervolgt de filosoof. "Er wordt te veel gepraat over belangen die op het spel staan in plaats van de wedstrijd."
Hart in BraziliëBrazilië-kenner Veerle Slegers is dol op Brazilië, het land waar dit jaar het WK-voetbal wordt gehouden. "Ik kwam er voor het eerst tijdens mijn Latijns-Amerikastudie met als specialisatie Brazilië. Mijn hart ligt daar, dus ik moet er altijd weer terug", vertelt Slegers.
Volgens Slegers is Brazilië een mooi land met gastvrije inwoners. Toch zien Nederlanders Brazilië vooral als een crimineel land. "Dat beeld is onterecht", merkt Slegers op.
'Ze komen er aan!'"Je moet niet vergeten dat Brazilië een eerste wereldland is, ook op politiek en economisch gebied. Een ander deel van Brazilië is in ontwikkeling. Maar let op: ze komen eraan!"
"De rellen die je rondom het WK op het televisie ziet, worden vooral veroorzaakt door studenten", vertelt Slegers. "Zij moeten veel geld betalen voor onderwijs en zorg. Een WK kost veel geld en daarom zijn protesteren ze."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.