Grenspark de Zoom krijgt Europese subsidie voor groot natuurproject

12 juni 2014 om 19:08 • Aangepast 24 april 2020 om 13:59
nl
Grenspark de Zoom-Kalmhoutse Heide heeft voor de tweede keer Europese subsidie gekregen voor een grootschalig natuurproject. In totaal krijgt het natuurgebied 3.272.731 euro. De helft daarvan komt van Europa. Ook de provincie Brabant betaalt mee aan het project.
Geschreven door

Het vorige project waar het natuurgebied subsidie voor kreeg liep van 2006 tot 2011. Het doel van dat project was onder anderen de heide herstellen en open gebieden met elkaar verbinden.
Exotische soorten verwijderenHet nieuwe project loopt tot 30 juni 2019. Het park wil dan voortbouwen op de resultaten van het vorige project en een stap verder gaan. Zo is het de bedoeling dat de Nolse duinen in hun oude glorie hersteld worden. Ook staat het maken van een waterverbinding tussen de Vlaamse Steertse Heide en de Nederlandse Groote Meer centraal.
Naast herstel van droge en natte heide in het projectgebied zullen 'exotische' plantensoorten zoals de Amerikaanse vogelkers en de rododendron verwijderd worden. Die maatregelen moeten ervoor zorgen dat er meer vogelsoorten zoals de nachtzwaluw, boomleeuwerik en wespendief komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.