Vakbondsleden stemmen in met sociaal plan Philip Morris, fabriek een maand eerder dicht

12 juni 2014 om 19:49 • Aangepast 24 april 2020 om 13:59
nl
Sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom sluit 1 september haar productie. Dit is een maand eerder dan begin april werd aangekondigd. Dit bleek bij de stemming over het sociaal plan door vakbondsleden. In partycentrum Rozenoord in Bergen op Zoom stemde een overgrote meerderheid van de vakbondsleden in met het sociaal plan. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen de vakbonden en de directie tot een akoord.
Geschreven door

Onder druk van stakingen die vorige week werden gehouden, bood Philip Morris onder andere een hogere ontslagvergoeding en meer geld voor omscholing.
Over de streepVolgens de bonden was het akkoord gaan met de eerdere sluiting van de fabriek, de enige manier om de directie van Philip Morris over de streep te trekken voor een beter sociaal plan.
1231 medewerkers van Philip Morris verliezen hun baan. Volgens de gemeente Bergen op Zoom is het aantal indirecte banen dat gaat verdwijnen veel hoger. Het gaat dan om leveranciers, beveiling, schoonmaak, maar ook horeca.
3000 mensen zonder werkDe gemeente schat het totaal aantal banen dat verloren gaat door de sluiting van de productie tussen de 3000 en 4000. De gemeente probeert om nieuwe bedrijven aan te trekken om een deel van die mensen ander werk aan te bieden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.