Mark van Schilt uit Ossendrecht haalt 10 voor eindexamen wiskunde, komt zelden voor

13 juni 2014 om 15:18
nl
Mark van Schilt uit Ossendrecht heeft voor zijn eindexamen wiskunde een 10 gehaald. De vmbo-leerling van het Zuidwesthoek College heeft geen enkele fout gemaakt. Zijn wiskundedocent Johan Melissen is enorm trots op hem.
Geschreven door

"Het is heel bijzonder. Landelijk maken maar één of twee leerlingen per jaar een foutloos wiskunde-examen," vertelt Melissen.
Helpen van anderenNaast zijn eigen hoge cijfer, is het dankzij Van Schilt dat zijn hele klas een hoog cijfer heeft. Van Schilt geeft zijn klasgenoten bijles als ze iets niet begrijpen. "Ik ben een van de besten in de klas met wiskunde", zegt hij. "Als mensen vragen hebben, dan help ik ze graag."
Melissen: "Het is zo leuk. Een paar leerlingen hebben ontzettende moeite met wiskunde. Dat is een verplicht vak. Mark, en ik als docent natuurlijk, hebben ervoor gevochten om te zorgen dat zij ook een goed cijfer zouden krijgen. Het gemiddelde van de klas is dankzij Mark op een 7 uitgekomen."
'Hardwerkende knul'Van Schilt had het hoge cijfer niet zien aankomen. "Ik had het gevoel dat het examen minder ging. Dat ik op een 7 of 8 zou uitkomen."
Melissen vertelt dat Van Schilt niet heel erg uitblonk. Hij haalde wel goede cijfers, soms een 9, dan weer een 7. "Ik denk dat hij door het helpen van anderen zichzelf zo goed heeft ontwikkeld dat hij een 10 heeft kunnen halen. Verder is het een gewone, hardwerkende knul. Hij helpt ondoordacht anderen. Hoe meer ik praat, hoe trotser ik op hem word."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.