Video

Maartje Paumen staat met Nederlandse hockeysters in WK-finale en pakt record: 'Ik ben trots'

12 juni 2014 om 23:14
De Nederlandse hockeysters hebben donderdagavond in Den Haag de finale van het WK bereikt. Oranje was in de halve eindstrijd met 4-0 veel te sterk voor titelhouder Argentinië. Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas kwamen Xan de Waard, Maartje Paumen en Kim Lammers (twee) tot scoren. Paumen mag zich door haar doelpunt nu topscorer aller tijden van Oranje op WK's noemen met 21 goals in totaal.
Geschreven door

Nederland speelt zaterdag in de WK-finale tegen Australië, dat donderdag Verenigde Staten op shoot-outs versloeg. De twee finalisten kwamen elkaar in de groepsfase ook al tegen. Oranje zegevierde in dat duel met 2-0 over de 'hockeyroos'.
11e keer in 13 WK'sHet is de elfde keer in dertien edities, dat de Nederlandse vrouwenploeg de finale van het WK haalt. Oranje won al zes keer WK-goud.
Bij het vorige WK in Argentinië in 2010 verloor Nederland in de finale van het gastland (3-1). In 2012 nam Oranje in de olympische finale revanche tegen de Zuid-Amerikaanse rivaal.
'We hebben nog niks'Voor zilver doet de gelouterde Maartje Paumen het al lang niet meer in het tophockey. Daarom reageerde de aanvoerster van Oranje donderdagavond nogal ingetogen op de klinkende zege tegen titelverdediger Argentinië. "We hebben nog niks'', waarschuwde de 28-jarige Paumen, die onder meer al in het bezit is van twee olympische titels en een wereldtitel.
"We zullen heel goed van deze wedstrijd moeten uitrusten en herstellen. En dan begint vrijdag weer de voorbereiding op onze finale tegen Australië. Op zaterdag moeten we nog één keer vlammen met z'n allen.''
Goud ligt nu binnen handbereik. Dat realiseert ook ploeggenoot Lidewij Welten zich. "Het komt steeds dichterbij. Inderdaad nog een hobbel te nemen. Maar in deze anbiance rennen we er wel voor."
Tevreden over eerste helftPaumen was met name over de eerste helft (3-0) tegen Argentinië dik tevreden. Oranje speelde de Zuid-Amerikanen van de mat. "We vlogen uit de startblokken. Wij lieten meteen zien, dat wij het hardste wilden werken voor de overwinning. Voor dit soort topduels in een vol stadion in eigen land doe je het allemaal. Dan moet je alles uit jezelf halen en dat hebben we gedaan. Ik ben heel trots op de ploeg en speciaal op de eerste helft."
Paumen had geen idee van recordMaar Paumen kan ook trots zijn op zichzelf. Tegen Argentinië maakte ze haar 21e goal op een WK. En daarmee onttroond de speelster van Den Bosch Fieke Boekhorst als topscorer aller tijden van de Nederlandse damesploeg. "Oh, dat is nieuw voor me", zegt Paumen. "Een record is altijd mooi. Ik ben er ook trots op, maar vooral op de prestatie van vanavond."   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.