Korte Heuvel Tilburg vrijdagavond WK-grasveld met cafés als tribunes

13 juni 2014 om 10:27 • Aangepast 21 november 2020 om 23:59
nl
Wie geen geld had voor een ticket voor Oranje tegen Spanje, maar wel wil kijken in de entourage van een 'Braziliaans' stadion, heeft geluk. Speciaal voor de spannende clash tussen de twee vorige WK-finalisten is er op de Korte Heuvel in Tilburg een grote grasmat aangelegd.
Profielfoto van
Geschreven door

"De ervaring leert ons dat mensen graag op het gras willen staan", legt initiatiefnemer Bas Schouten uit. Schouten is kroegeigenaar van Café Babbus en werkte met een aantal andere initiatiefnemers en met een hoveniersbedrijf aan de realisatie van het stadion.
Met een grasmat van 117 meter lang en 4,5 meter breed moeten voetbalfans de voetbalsfeer op de Korte Heuvel proeven. "We hebben ook lijnen op het veld aangelegd om de grasmat zo echt mogelijk te laten lijken", vertelt de horecabaas.


Wachten op privacy instellingen...


Bij de start van poulefase B fungeren de cafés en kroegen als heuse tribunes. Zowel binnen als buiten worden televisies neergezet. Schouten durft niet te zeggen hoeveel mensen er vrijdagavond zullen komen, maar verwacht wordt dat er enkele honderden toeschouwers Oranje zullen aanmoedigen op het grasveld.
Sponsoren nodigHet stadion wordt een dag later echter alweer weggehaald. Door het forse prijskaartje van vierduizend euro zijn er sponsoren nodig om een vervolg te geven aan het veld. "Het zou leuk zijn als we hier later dit WK mee door kunnen gaan", aldus Schouten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.