Video

Kinderombudsman enorm geschrokken van filmpje uithuisplaatsing zesjarige Hans uit Oss

13 juni 2014 om 12:37 • Aangepast 24 april 2020 om 14:00
nl
Kinderombudsman Marc Dullaert is enorm geschrokken van het filmpje over de uithuisplaatsing van de zesjarige Hans uit Oss. Woensdag verschenen er filmpjes op internet over de uithuisplaatsing.
Geschreven door

Marc Dullaert zal een feitenonderzoek opstarten om te beoordelen of er iets is fout gegaan bij deze uithuisplaatsing. Bij zo een feitenonderzoek zullen alle partijen gehoord worden en zal er objectief gekeken worden naar de situatie.
Forse kritiek op JeugdzorgIngewijden binnen Jeugdzorg lieten woensdag aan Omroep Brabant weten dat ze kritiek hebben op de manier van handelen van de medewerkers. Normaal wordt politie alleen ingeschakeld wanneer een dreigende situatie kan ontstaan bij uithuisplaatsing. In dat geval treedt de politie bij een escalatie op als beveiliging.
In dit geval is te zien hoe de agenten het woord voeren over de uithuisplaatsing en daarover ook in discussie gaan met moeder. Dat is de taak van Jeugdzorg.
Jeugdzorg niet eens met kritiek"De opname geeft maar beperkt weer wat de situatie was", reageert Ellen Roskes van Bureau Jeugdzorg in Oss op de kritiek op de hulpverlener. "De kritiek op de hulpverlener is onterecht, want die had wel degelijk de regie in handen. Mensen kennen alleen de achtergrond niet."
[youtube:body:http://youtu.be/rzZ34VS6y0s]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.