Brabantse politiek akkoord met verdiept spoor Vught - Omroep Brabant

Brabantse politiek akkoord met verdiept spoor Vught

13 juni 2014 om 14:06
nl
Provinciebestuurder Ruud van Heugten van Verkeer krijgt brede politieke steun voor zijn plan om miljoenen uit te trekken voor het aanleggen van een verdiepte spoorlijn door Vught. Dat bleek vrijdag tijdens een commissievergadering in het provinciehuis in Den Bosch.
Geschreven door

Van Heugten wil 112 miljoen euro investeren in de lijn Den Bosch-Eindhoven, die dwars door het dorp gaat. Na 2020 zullen daar veel meer treinen rijden.
SP: 'Hulde'Van Heugten gaat maandag onderhandelen met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur over het verdiepte spoor in Vught. Hij wilde zeker weten dat hij daarin gesteund wordt door Provinciale Staten.
Van Heugten werd op zijn wenken bediend. "Hulde", sprak  Willemiek Arts van coalitiepartij SP. "Wie had drie, vier jaar geleden gedacht dat we zo ver zouden komen?" Ook de andere coalitiepartijen waren zeer positief en maakten complimenten aan zowel de bewonerscomités in Vught als aan het gemeentebestuur van Vught en het provinciebestuur.
PVV: 'Absurd'Ook oppositiepartij PvdA toonde zich 'zeer tevreden'. Alleen de PVV vond het 'absurd om zoveel geld uit te geven voor het uitzicht van vijfduizend mensen'. Volgens die partij heeft de Vughtse lobby wel heel erg goed zijn werk gedaan.
Bijna alle partijen namen het op voor Boxtel dat in zijn maag zit met een dubbele overweg. Het Rijk is verantwoordelijk voor overwegen met vier sporen, maar omdat de twee overwegen dertig meter uit elkaar liggen moet Boxtel het voor een groot deel zelf oplossen.
'Nog niet overstag'Na lange discussies is er nu een plan voor opheffing van de spoorwegovergangen, maar voor de uitvoering daarvan is een tekort van 10 miljoen euro, aldus burgemeester Mark Buijs.  Provinciebestuurder Van Heugten beloofde het voor Boxtel op te nemen in Den Haag. "Ik heb de staatssecretaris hierover vanmorgen nog gebeld, maar ze is nog niet overstag", zei hij.
Als de onderhandeling van Van Heugten maandag goed verlopen, duurt het volgens hem nog jaren voordat het werk in Vught kan beginnen. "We moeten nog heel veel procedures doorlopen. Als het werk eenmaal begint krijgt Vught ook nog jaren te maken met overlast van de ombouw."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.