Bewondering voor winkelier en omstanders die overvaller tabakszaak Roosendaal overmeesteren

13 juni 2014 om 14:32 • Aangepast 24 april 2020 om 14:01
nl
De man die donderdagavond na een overval in Roosendaal werd overmeesterd door omstanders en een winkelier, is een 29-jarige man uit Goes. De overval heeft volgens de politie 'de nodige emotionele indruk gemaakt op de winkelier'.
Geschreven door

Rond negen uur, kort voor sluitingstijd, liep een man de tabakszaak/belwinkel in de Sint Josephstraat binnen. Hij bedreigde twee medewerkers met een vuurwapen en eiste geld. Er ontstond een worsteling waarna de dader nog enkele mobiele telefoons kon stelen en daarmee de zaak uit kon vluchten.
Winkelier rent achter dader aanDe 37-jarige eigenaar van de winkel rende achter de dader aan. In de Valkenburgstraat wist hij hem volgens de politie 'een pootje te lichten'. De verdachte viel. Omstanders hielpen bij het overmeesteren van de man en het vuurwapen werd afhandig gemaakt. Zij hielden de man uit Goes in een portiek in bedwang waarna ze hem overdroegen aan de politie.
Niemand raakte gewond. In de winkel bleken diverse spullen beschadigd te zijn. De verdachte is in een cel gezet.
Jacques NiedererBurgemeester Jacques Niederer heeft laten weten veel bewondering te hebben voor het moedige en kordate optreden van de winkelier en omstanders. "En ik ben blij dat ze zelf niet gewond zijn geraakt."
De politie is blij dat de overvaller op heterdaad is gegrepen. "En gelukkig liep het goed af", aldus een woordvoerder. Hij benadrukt dat het altijd verstandig is om in dit soort situaties, waarbij een wapen wordt gebruikt, aan je eigen veiligheid en die van anderen te denken. "Ons advies is om rustig te blijven, te accepteren wat er gebeurt, spullen af te geven en goed te kijken. Bel daarna meteen 112."
SpuugzatDe woordvoerder vindt wat er donderdag in Roosendaal gebeurde wel een duidelijk signaal aan overvallers. "We zijn het spuugzat met z'n allen".


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.