Het is zwart en het zit onder een dakpan? Je mag één keer raaien

13 juni 2014 om 17:02 • Aangepast 24 april 2020 om 14:01
nl
Juist ja. Een zwarte kraai zat de afgelopen dagen eenzaam opgesloten onder het dak van een huis in Tilburg. De grootste pechvogel van vrijdag de 13e werd uit zijn benarde positie bevrijd door de brandweer.
Geschreven door

Het huis aan de Schans is nogal in trek bij vogeltjes. Regelmatig vieren de tjilpende diertjes hun eigen feestje onder de dakpannen. Vandaar dat de bewoners deze week een bedrijf inschakelden om anti-vogelroostertjes onder het dak aan te brengen.
Weerloos vogeltjeDe gevederde verstekeling zat vermoedelijk nog heerlijk onder het dak toen de monteurs het laatste stukje rasterwerk vastschroefden. Voor de weerloze kraai zat er niets anders op dan zo hard mogelijk te piepen.
En de noodkreten werden gehoord. Het aanhoudende vogelstemmetje werd gelukkig opgemerkt door de vogelvriendelijke bewoner. Die belde meteen de hulpdiensten.
ReddingsactieDe brandweer ging met een hoogwerker op de melding af. Een brandweerman bracht zich vervolgens voor de reddingsactie naar vogelhoogte. Vanaf dat moment ging het snel.
Bij het oplichten van de derde dakpan vloog de kraai zijn vrijheid tegemoet. Wat een geluksvogel!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.