Video

Mink van der Weerden helpt hockeyers Oranje naar WK-finale tegen Australië

13 juni 2014 om 18:20 • Aangepast 24 april 2020 om 14:01
nl
De Nederlandse hockeyheren hebben zich geplaatst voor de finale van het WK in Den Haag. Aan de hand van Mink van der Weerden uit Someren werd in de halve finale Engeland met 1-0 verslagen.
Geschreven door

De speler van Oranje Zwart benutte vlak voor rust een strafcorner. Ondanks het minieme verschil was de zege van Nederland verdiend. Engeland werd overklast, maar dat kwam niet in de score tot uitdrukking. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Engeland nog een strafcorner, maar al met al bleef Oranje soeverein overeind.
Mink van der Weerden was na afloop opgelucht en blij: "Ik ben blij dat we in de finale staan. Hoe maakt niet uit. Nu nog een hele mooie volgende hobbel. Daar gaan we ons goed op voorbereiden."
Tegen Australië of ArgentiniëHet is voor het eerst sinds 1998 dat Oranje in de finale van een wereldkampioenschap staat. Toen werd in Utrecht uiteindelijk de wereldtitel veroverd.
Zondag speelt Oranje de finale van het WK tegen Australië, de winnaar van een duel tegen Argentinië vrijdagavond. De titelverdediger versloeg vrijdag Argentinië in de halve eindstrijd met 5-1.
Vrouwen spelen ook finaleDe vrouwenploeg plaatste zich gisteren al voor de finale doordat Argentinië met 4-0 geklopt werd. De dames spelen zaterdag tegen Australië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.