Video

Kermis dreigt te verdwijnen uit kleine Brabantse plaatsen

15 juni 2014 om 11:00 • Aangepast 24 april 2020 om 14:02
nl
In meer dan de helft van de kleine dorpen in Brabant dreigt de kermis te verdwijnen. Dat blijkt uit een enquete die de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant op verzoek van Omroep Brabant heeft gedaan.
Geschreven door

In Dorst staan nog twee attracties en drie kraampjes. Halverwege de eerste dag van de plaatselijke kermis heeft oliebollenverkoper John van Beijnen precies veertien oliebollen verkocht. Van Beijnen: "Ik kom nog steeds graag op dergelijke kleine kermissen, de sfeer is hier veel beter dan in de grote stad. Maar tegelijkertijd moet ik natuurlijk wel m'n boterham kunnen verdienen."
Leefbaarheid25 van de 46 dorpsraden die de enquete van de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant invulden, gaven aan zich zorgen te maken over de toekomst van de kermis in hun dorp. Ingeborg Verschuren, voorzitter van deze vereniging: "En de kermis is juist zo belangrijk voor de leefbaarheid in een kleine kern. Oud en jong ontmoeten elkaar op de kermis. Zó ga je eenzaamheid tegen."
De mensen die in Dorst nog wél naar de draaimolen en de schiettent gaan, zouden de kermis enorm missen als deze zou verdwijnen. Een mevrouw met twee kleine dochtertjes: "Het is toch een veel grotere stap om met de bus naar Tilburg te gaan en daar tussen duizenden andere mensen naar de draaimolen te zoeken. En dan betaal je je ook nog eens scheel. Nee, geef mij maar lekker zo'n gezellige, kleine kermis in Dorst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.