Sint-Veghijndel? Bedenk een naam voor fusiegemeente Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel

13 juni 2014 om 21:59
nl
Over een paar jaar heeft Brabant er als het goed is een nieuwe gemeente bij. De gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel zijn dan gefuseerd tot... ja, tot wat eigenlijk? De drie gemeenten vinden het tijd dat er een naam wordt bedacht voor de fusiegemeente.
Geschreven door

De nieuwe gemeente krijgt 80.000 inwoners. De gemeenteraad van Veghel ging in december als laatste akkoord met een stappenplan dat moet leiden tot een fusie, die zou in 2018 afgerond moeten zijn. Genoeg tijd dus om een naam te verzinnen.
Suggesties welkomVia het e-mailadres [email protected] roepen de gemeenten op om suggesties in te sturen. Er is wel een speciale voorwaarde: wie een naam in wil zenden, moet inwoner van één van de gemeenten zijn.
Een commissie onder leiding van René Bastiaanse kiest er dan drie geschikte namen uit. Bastiaanse is directeur van het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) en Omroep Brabant-presentator.
StemmingBastiaanse legt de drie namen voor aan de gemeenteraden en uiteindelijk mogen de inwoners stemmen welke van de drie ze het leukste vinden. Dat wordt de definitieve naam.
Ben je geen inwoner van één van de gemeenten, maar heb je toch een goede/leuke suggestie? Laat die dan achter in de reacties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.