Video

Opa van Robin van Persie (93): 'Ik ben zo trots op Robin, dit kan alleen hij'

14 juni 2014 om 13:33 • Aangepast 24 april 2020 om 14:03
nl
De 93-jarige opa van Robin van Persie, Wim Ras, leeft op een roze wolk. Zijn kleinzoon was vrijdagavond één van de grote helden bij de afslachting van Spanje. "Ik heb zo genoten. Wát een wedstrijd en wat ben ik trots op Robin", vertelt hij zaterdagmorgen bij Omroep Brabant na de verrassende 5-1 monsteroverwinning.
Geschreven door

Opa Wim kan het na een nacht slapen nog niet bevatten. Een gelijkspel was voor hem voldoende geweest. "Ik gokte op een 1-1 gelijkspel, maar niemand had toch ooit durven denken dat we er vijf zouden maken? Dit is gewoon fantastisch", jubelt de grootvader van Van Persie.
Hij bekeek de wedstrijd tussen Nederland en Spanje thuis in Prinsenbeek. Wim kijkt voetbal het liefst alleen. "Dan kan ik honderd procent met de wedstrijd bezig zijn. En ja, die gelijkmaker van Robin. Dat kan alleen hij." Bij de 1-1 maakte Van Persie een snoekduik, waarna hij de bal op sublieme wijze over de Spaanse keeper Iker Casillas kopte.
'Hij is een klasse atleet'De aanvaller van Manchester United is volgens opa Wim een 'klasse atleet'. "Die kopbal gebeurde gewoon automatisch. Hij had weinig tijd om na te denken. Meestal schrikt hij er zelf van als hij een mooie actie heeft gemaakt", lacht Wim.
Aankomende woensdag wacht de belangrijke confrontatie met Australië. Bij winst is Nederland zo goed als zeker groepswinnaar van poule B. "Ik moet nog even kijken of ik dan weer alleen kijk. Het belangrijkst is dat we de poule goed door komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.