Video

Kogelstootster Melissa Boekelman uit Breda wint Gouden Spike

15 juni 2014 om 00:19
nl
Kogelstootster Melissa Boekelman uit Breda heeft zoals verwacht de Gouden Spike gewonnen. Haar stoot van 17 meter en 45 centimeter was ruim voldoende voor de winst van deze outdoorwedstrijd in Leiden.
Geschreven door

Toch was Boekelman, die in augustus meedoet aan het EK in Zurich, ontevreden: “het loopt absoluut niet qua techniek.” Melissa Boekelman is pas twee maanden weer aan het kogelstoten, want in het winterseizoen was de atlete actief in de bobslee. Met team Kamphuis werd ze begin dit jaar vierde op de Olympische Spelen. Sinds dit winterse uitstapje zijn haar resultaten uitstekend. Zo wist ze zich met een worp van 17 meter en 86 centimeter al vroeg in het seizoen te plaatsen voor het EK in Zwitserland.
Bobsleeën impuls voor top acht op EK?Boekelman haalde veel energie uit haar uitstapje naar het bobsleeën: “Ja, zeker. Het heeft goed uitgepakt. 17,86 is daar het bewijs van, maar er zit veel meer in het vat. Als het technisch allemaal weer goed loopt, kan ik pieken in Zurich. Het doel is de finale, maar eigenlijk hoop ik op de top 8.”
Stijgende lijnOver de wedstrijd in Leiden was de Bredase niet tevreden: “Technisch loopt het deze week niet. Maar het positieve is dat ik ondanks zo’n klotewedstrijd toch zover stoot. Ik ben benieuwd wat ik kan stoten als het wél een keer loopt.”  Boekelman had graag de stijgende lijn die ze sinds de winter heeft door willen zetten, maar dat lukte niet in Leiden. “Je wil die stijgende lijn doorzetten en dat gebeurt niet. Dat is teleurstellend. Balen.”
WintersportavontuurKomende week tijdens het EK voor teams moet het alweer beter gaan, denkt Melissa Boekelman. “Normaal lukt het wel om in korte tijd de techniek weer op de rails te krijgen. Dan ben ik hopelijk alweer beter bezig.” Het EK is pas half augustus, dus Boekelman heeft de tijd:  “Ik heb nog tijd en daar hou ik me aan vast. Het komt vast goed.”
Na het EK lonkt er weer een wintersportavontuur. Boekelman hoopt binnen een paar weken te horen of er voldoende geld beschikbaar is om ook deze winter weer met het bobsleeteam op pad te gaan. Zelf hoopt ze dat van harte: “Als het aan mij ligt stap ik weer de bob in deze winter, absoluut!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.