Oranjemannen proberen zondag prestatie hockeyvrouwen op WK te evenaren

15 juni 2014 om 10:33
nl
Het Nederlands hockeyteam staat zondag in Den Haag in een spetterende finale. Oranje, met in de selectie vijf spelers van het Eindhovense Oranje Zwart, neemt het 's middags op tegen titelverdediger Australië.
Geschreven door

Oranje hoopt op dezelfde afloop als zaterdag in de vrouwenfinale tussen Nederland en Australië (2-0). Maar de ploeg van de doorgewinterde coach Ric Charlesworth is favoriet.
Australië won tot dusver alle zes WK-wedstrijden in Den Haag, met een doelsaldo van 24-2. Ook Oranje bleef ongeslagen, maar speelde wel gelijk tegen Nieuw-Zeeland (1-1). Daarnaast is het doelsaldo van 15-4 minder indrukwekkend.
Vierde WK-goud?De finale begint om kwart over drie 's middags. Australië jaagt dan op de derde wereldtitel, terwijl Nederland op het vierde WK-goud aast. In 1998 in Utrecht won Oranje voor de laatste keer de wereldtitel.
In het Nederlands mannenhockeyteam spelen vijf spelers van Oranje Zwart. Het gaat om Sander Baart, Marcel Balkenstein, Jelle Galema, Robert van der Horst en Mink van der Weerden. Daarnaast spelen er nog twee geboren Brabanders in de selectie: Rogier Hofman en Sander de Wijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.