Headbangende man houdt gemoederen Burgemeester Freijterslaan Roosendaal bezig

15 juni 2014 om 12:10 • Aangepast 24 april 2020 om 14:04
nl
Een headbangende Roosendaler heeft zaterdag voor overlast gezorgd nadat hij zijn volumeknop flink had opengedraaid. Ondanks waarschuwingen ging de man door met de luide muziek, waarna de politie ingreep. Maar dat ging niet helemaal vlekkeloos, zo schrijft de politie zondag.
Geschreven door

De Roosendaler was naar verluidt al de hele middag bezig met de luide muziek. Bewoners bij de Burgemeester Freijterslaan klaagden over geluidsoverlast, waarna de politie poolshoogte ging nemen. Die merkten dat de man het volume inderdaad flink had open gedraaid. De lawaaiige muziek was op straat en op de galerij hoorbaar.
Agenten spraken een hartig woordje met de headbangende man en waarschuwden hem dat de muziek iets zachter moest. Zodra de voordeur met een harde klap was dichtgeslagen, klonk er volgens de politie alleen weer luide muziek.
Luidkeelse bedreigingenOm het hardnekkige probleem te bestrijden, besloot de politie de oorzaak van de overlast aan te pakken. Agenten namen daarom de geluidsinstallatie in beslag, maar de man liet dat niet kennelijk zomaar gebeuren. "De verbale beledigingen en bedreigingen uit de mond van de verdachte waren niet uit lucht", zo reconstrueert de politie. "Toen hij ook nog luidkeels de buren bedreigde, werd hij gearresteerd."
De man bleek niet alleen een fervent muziekliefhebber, ontdekten de agenten bij het fouilleren van de man. Ze vonden een identiteitsbewijs en een bankpas die vermoedelijk waren gestolen. Ook had de man nog een gevangenisstraf van tien dagen openstaan. De 24-jarige Roosendaler zit vast voor het verstoren van de openbare orde, bedreiging en heling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.