Zes aanhoudingen bij controle huisvesting arbeidsmigranten Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel

15 juni 2014 om 15:17 • Aangepast 24 april 2020 om 14:04
nl
Bij een controle op Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel heeft de politie zondag zes aanhoudingen verricht. Het ging om een controle naar de huisvesting van arbeidsmigranten, die werd gehouden in opdracht van de gemeente Loon op Zand.
Geschreven door

Volgens een gemeentewoordvoerster ging het om een periodieke controle naar de huisvesting van arbeidsmigranten in de caravans op het park. "We kijken met name naar het aantal bewoners. Ook houden wij in de gaten of zij op een veilige en prettige manier op de camping wonen", zegt woordvoerster Petra van Tilborg-van Rooij.
De gemeente controleerde onder meer op de brandveiligheid, het aantal inwoners per stacaravan, de bouwvoorschriften en de afstand tussen de caravans. Volgens de gemeente werkten de bewoners goed mee met de controles en deden er zich dan ook geen problemen voor. Met name wat betreft brandveiligheid waren er een paar punten mis. Die zijn met de eigenaar besproken, meldt de gemeente.
Bewoners aangehoudenDe politie hield daarnaast zes bewoners aan. Drie zouden zich schuldig hebben gemaakt aan heling, terwijl drie anderen nog boetes hadden openstaan. De politie nam een onbekend aantal gestolen fietsen in beslag en trof daarnaast tachtig gram softdrugs aan.
De komende week controleert de gemeente Loon op Zand of alle bewoners legaal op het arbeidsmigrantendeel van de camping verbleven. Daarvoor controleren medewerkers het nachtregister met de getoonde legitimatiebewijzen.
Bewoning toegestaanDe stacaravans staan op naam van de uitzendbureaus, die de arbeidsmigranten inhuurt. De bewoning op de camping maakt volgens de gemeente deel uit van het contract en is legaal; de min of meer permanente bewoning is vastgelegd in het bestemmingsplan, terwijl de Europese wetgeving het verblijf van de migranten toestaat.
De handhavingsactie zondag vond plaats in samenwerking met de politie Zeeland-West-Brabant, justitie, de Koninklijke Marechaussee en de douane. Bouwkundig toezichthouders van regionale gemeenten werden daarnaast ingezet om de controles uit te voeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.