'Wraakaanslag van hangjongeren in Etten-Leur': opnieuw ruiten ingegooid

16 juni 2014 om 09:14 • Aangepast 24 april 2020 om 14:05
nl
Opnieuw is het zaterdagnacht onrustig geweest in de wijk Hooghuis in Etten-Leur. Bij twee woningen werden ruiten ingegooid. De bewoners denken dat hangjongeren uit een vlakbij gelegen park achter de vernielingen zitten. Zij zouden de buurt al tijden terroriseren.
Geschreven door

Tientallen hangjongeren nemen vaak bezit van park Het Vleer. Daar veroorzaken ze overlast, tot onbegrip van buurtbewoners. Zij klagen daarover bij de politie en gemeente.
'Aanslag' Volgens de bewoners zelf resulteerden de klachten over de hangjongeren zaterdagnacht in een 'wraakactie'. Al spreekt één van de gedupeerden liever over 'een aanslag'. De bewoners van het huis aan de Kievit worden al maanden getreiterd. Maar zo ver als zaterdagnacht, kwam het niet eerder.
"We lagen te slapen toen er een steen door de ruit werd gegooid. Ik ben blij dat mijn stiefdochter van 18 vannacht niet thuis was. Zij slaapt altijd in de getroffen kamer", zegt de bewoner die anoniem wenst te blijven. Het bleef niet bij een ingegooide ruit. Ook de twee auto's van het gezin moesten het ontgelden: de ventielen van acht banden werden vernield.
'Niet bang, wel boos'Iets verderop aan de Meerkoet ging het ook mis. Meerdere ruiten werden met stenen vernield. De bewoonster van het huis weet wie de daders zijn. "Het is een wraakactie omdat wij de hangjongeren op de overlast aanspreken. Ik word altijd al uitgescholden. Bang ben ik nu niet, maar wel boos."
Burgemeester Heleen van Rijnbach heeft zondag contact gehad met de getroffen bewoners. De gemeente zegt in een reactie 'er alles aan te doen om het probleem op te lossen'. "We proberen de partijen met elkaar in contact te brengen en de rust terug te krijgen. Dat is duidelijk niet het geval nu", aldus een woordvoerster.
Begin deze maand werden ook al veertien ruiten vernield bij partycentrum Twee Gebroeders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.