Video

Australië kleineert Nederlandse hockeyers in finale WK: 'We zijn overklast'

15 juni 2014 om 18:42 • Aangepast 24 april 2020 om 14:05
nl
De Nederlandse hockeymannen zijn er zondag niet in geslaagd het huzarenstukje van de vrouwenploeg te kopiëren. In de finale van het WK in Den Haag werd Oranje weggevaagd door topfavoriet Australië: 1-6. "Dit had onze finale moeten zijn en we gaven niet thuis."
Geschreven door

De hockeymannen mochten in de openingsfase even hopen op goud toen Jeroen Hertzberger de score opende. Mink van der Weerden uit Someren had even daardoor al twee strafcorners gemist.
Ciriello kwelgeestDe fysiek topfitte Australiërs lieten het er echter niet bij zitten en stonden halverwege de eerste helft al weer met 2-1 voor. Chris Ciriello scoorde uit een corner en Kieran Govers met een ziedende backhand.
Na de hervatting lieten de spierbundels uit Down Under niets meer heel van de carnavalsstemming op de tribunes en de eventuele Nederlandse hoop. Glenn Turner maakte vlak na rust de 1-3, waarna kwelgeest Ciriello nog eens twee strafcorners benutte. Jamie Dwyer maakte de afgang vlak voor tijd compleet.
'Overklast'"We hadden een totale off-day. We zijn overklast", treurde Klaas Vermeulen na afloop. "Dit had onze finale moeten zijn en we gaven niet thuis."
"Pijnlijk", zo concludeerde aanvoerder Robert van der Horst uit Eindhoven. "Zij gingen in overdrive en daar hadden we geen antwoord op. Vooral de 3-1 was een hele gevoelige tik. We hebben wel geknokt, maar het was niet voldoende. Zonde."
Wel titel vrouwenDe hockeymannen wonnen het WK voor het laatst in 1998. De hockeyvrouwen pakten zaterdag wel de wereldtitel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.