Video

Tilburgse bedenker van #persieing is in de wolken: ‘Prachtig vervolg aan een prachtige goal’

16 juni 2014 om 12:05 • Aangepast 21 november 2020 om 23:57
nl
De weergaloze kopgoal van Robin van Persie in de poulewedstrijd tegen Spanje ging vrijdagavond gepaard met een nieuwe hype: '#persieing'. Via de hashtag regent het op Facebook en Twitter foto's van mensen die de duikende topspits nadoen. De bedenker van het fenomeen is de 39-jarige Tilburger Remco van Buren.
Profielfoto van
Geschreven door

Hij leeft nog steeds op een oranje wolk. "Ik heb een prachtig weekend gehad", zegt een dolblije Remco. Dankzij de Tilburger is het internet een ' meme' rijker, want de hashtag 'persieing' is sinds vrijdagavond niet meer uit de timelines van social media-gebruikers weg te denken.
'Dat is lachen, dat kan ik ook'Remco kwam op het idee door een foto van een vriend van hem. "Ik zag hem op Facebook in het gras liggen zoals Van Persie na zijn doelpunt. Toen zei ik tegen mijn vriendin, dat is lachen, dat kan ik ook."

Wachten op privacy instellingen...

Dat bewees Remco niet veel later. Toch was hij met alleen de foto en een tweet niet tevreden. "Met mijn kennis van social media leek het mij een must om er een goede hashtag bij te verzinnen. Ik dacht: #persieing, dat is een logische keuze, omdat het lijkt op #planking."
Prachtig vervolgDe rest is geschiedenis, want de opmars van #persieing lijkt niet te stoppen. "Duitsland, Engeland, Colombia; het is niet normaal, overal komen foto's met #persieing vandaan. Hartstikke leuk natuurlijk. Een prachtig vervolg aan een prachtige goal", besluit de Tilburger.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Bij Omroep Brabant waagden we ook een poging de kopbal van Robin van Persie eer aan te doen. Helaas is de #VanPersfie vooralsnog een minder groot succes dan #persieing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.