Eindhovense robots TU/e gaan voor WK-zege in Brazilië

26 juni 2014 om 19:25
nl
Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) probeert in juli de wereldtitel terug te pakken tijdens het WK voor robots, de RoboCup, in Brazilië. Dinsdag demonstreert het studententeam in een gebouw van de TU/e voor het publiek waar de robots allemaal toe in staat zijn.
Geschreven door

In 2012 veroverde het Eindhovense team de wereldtitel robotvoetbal in Mexico-City. Vorig jaar, toen het WK robotvoetbal in Eindhoven plaatsvond, ging China er met de winst vandoor. Daarna bleek het team weer succesvol op een toernooi in Portugal.
WraakDe Eindhovense studenten zijn vastberaden om het WK dit jaar opnieuw te winnen. De studenten hebben het afgelopen jaar flink gesleuteld om de robots beter te laten presteren.
De robots kunnen dit jaar beter 'beslissen' dan hun voorgangers, melden de studenten. Door de robots verder vooruit te laten denken twijfelt de robot aan de bal minder lang over wat hij gaat doen, aldus het team. De robots spelen op eigen houtje, ze worden niet vanaf de zijlijn bestuurd.    
Het WK RoboCup vindt van 21 tot 24 juli plaats in het Braziliaanse Joao Pessoa.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.