Fors lagere straf voor Praxis-moord Den Bosch: 9 jaar en acht maanden cel - Omroep Brabant

Fors lagere straf voor Praxis-moord Den Bosch: 9 jaar en acht maanden cel

16 juni 2014 om 13:30
Foto: ANP
Foto: ANP
De 26-jarige man die Udenaar Wilco van Orsouw in 2010 doodschoot bij de Praxis in Den Bosch moet negen jaar en acht maanden de cel in. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch maandag in hoger beroep bepaald. Het hof veroordeelde hem in 2012 tot vijftien jaar cel voor moord.
Geschreven door

De Hoge Raad oordeelde vorig jaar dat de zaak over moest omdat het hof voorbedachten rade onvoldoende zou hebben beargumenteerd. Twee weken geleden werd dertien jaar cel geëist.
Het hof oordeelde maandag dat de veroordeling niet meer is gebaseerd op moord met voorbedachten rade, maar op doodslag. Daardoor is de straf lager uitgevallen.
Uit de hand gelopen ruzieOp 1 maart 2010 hadden de 42-jarige Van Orsouw en de verdachte een afspraak op het parkeerterrein van de Praxis in de Bossche wijk Maaspoort. De twee kregen ruzie over een geldschuld van 5000 euro.
De verdachte haalde een semi-automatisch geweer uit zijn auto en schoot de man tussen de benen. Daarna schoot hij nog een keer en raakte de man in de borst. De man overleed later in het ziekenhuis. Het Hof veroordeelde hem toen tot vijftien jaar celstraf.
'Langere celstraf is terecht'Justitie wilde dat de man een hogere celstraf kreeg opgelegd. "Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat hij op klaarlichte dag, op een openbaar terrein, in de buurt van een woonwijk twee schoten heeft gelost", was te lezen in een verklaring.
Twee weken geleden verklaarde justitie dat de verdachte een langere celstraf verdient. "Verschillende getuigen hebben de impact van deze strafbare feiten nog lange tijd gevoeld. Een gevangenisstraf voor een lange duur is hier op zijn plaats."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...