Wielrenner Marc Goos breekt heup: 'Toen ik de bus in wilde stappen wist ik dat het goed fout zat'

16 juni 2014 om 13:50
nl
Wielrenner Marc Goos uit Dorst heeft zaterdag in de Ronde van Zwitserland zijn heup gebroken. Dat gebeurde in het laatste deel van een gevaarlijke afdaling. "D'r zaten een paar flinke haarspeldbochten in. En pats, daar ging ik."
Geschreven door

Goos stapte nog wel op zijn fiets. "Ik had veel pijn. Maar de adrenaline helpt je dan naar de finish. Toen ik daarna in de bus wilde stappen wist ik wel dat het fout zat."
Het is niet de eerste keer voor de wielrenner uit Dorst. "Ik kon niets meer, alles was stijf. Ik herkende het gevoel nog van de vorige keer. Want een paar jaar geleden heb ik mijn heup ook al eens gebroken, toen was het de andere kant."
OperatieDe Dorstenaar werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. "Binnen een half uur lag ik op de operatietafel. Dat ging allemaal ontzettend snel. Geen wachtlijst of niets," zegt hij lachend.
Goos, die nu drie schroeven in zijn heup rijker is, ligt nog steeds in het ziekenhuis in Zwitserland. Hij hoopt dat hij dinsdag naar huis mag. "Hoe dat gaat gebeuren weet nog niemand. Misschien met het vliegtuig. Maar met een ambulance kan ook, vanwege de stabiliteit. We wachten af."
RevalidatieVoorlopig kan Goos dus niet fietsen. Balen, want de vorm was er. Vorige maand reed hij nog een ijzersterke Giro d'Italia. "Het is moelijk te zeggen hoe lang ik er nu uit lig. De vorige keer duurde het ongeveer acht weken. Ik houd nu rekening met hetzelfde."
Zoals de vorige keer, maar dan anders. "De vorige keer ben ik niet geopereerd, misschien dat het daarom nu in het begin wat langzamer gaat met revalideren. Ik mag mijn heup de eerste zes weken sowieso nauwelijks belasten. Maar omdat er nu pinnen inzitten kan ik wel sneller met krukken lopen," besluit de pechvogel van de Belkin-ploeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.