Video

Michael Schumacher ontwaakt uit coma, Eindhovense dubbelganger emotioneel: 'Dit kan niet waar zijn'

16 juni 2014 om 14:24 • Aangepast 21 november 2020 om 23:57
nl
Eindhovenaar Frank Saasen kan het nog steeds niet bevatten. Na meer dan een half jaar is Formule 1-legende Michael Schumacher ontwaakt uit zijn coma. Saasen, die werkzaam is als professioneel lookalike, staat sinds het onverwachte nieuws te trillen op zijn benen. "Hij beheerst al zeventien jaar mijn leven. Dit nieuws, het kan gewoon niet waar zijn", vertelt de Eindhovenaar geëmotioneerd.
Profielfoto van
Geschreven door

De legendarische coureur verliet maandagochtend het Franse ziekenhuis waar hij sinds eind vorig jaar lag na een ski-ongeluk. Saasen heeft moeite om woorden te zoeken die zijn huidige gevoel omschrijven. "Het is echt ongelofelijk", reageert hij. "Ik had al bijna geen hoop meer. Het heeft zó lang geduurd. Dit is echt wereldnieuws. Ik ben alles nu van minuut tot minuut aan het volgen."
Schumacher raakte ernstig gewond in het skigebied Les Trois Vallées in Frankrijk. Hij raakte na een val met zijn hoofd een rots. Daar hield hij zware verwondingen aan over. "Ik was de afgelopen maanden erg somber. Uit respect voor Michael nam ik een lange tijd geen boekingen aan", aldus de Eindhovenaar.

Wachten op privacy instellingen...

Gezondheid gaat vooropAls de F1-coureur zou komen te overlijden, zou Saasen stoppen met zijn werkzaamheden als dubbelganger. Wellicht dat dat niet meer hoeft. "Maar dat is niet het belangrijkste natuurlijk. De gezondheid van Michael gaat voor alles. Ik hoop van ganser harte dat hij helemaal herstelt. Maar hij is een vechter, een sportman, het moet goed komen", aldus 'zijn grootste fan'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.