Twee Eindhovenaren opgepakt voor doodschieten Ernesto Pistone (33)

16 juni 2014 om 15:33
nl
Twee Eindhovenaren van 25 en 26 jaar zijn maandag aangehouden voor het doodschieten van de Italiaanse crimineel Ernesto Pistone op 27 februari in Eindhoven. De politie heeft dat bekendgemaakt.
Geschreven door

De Eindhovense Italiaan was net anderhalve week vrij uit voorarrest toen Pistone werd doodgeschoten voor zijn huis aan de Otterstok in Eindhoven. Hij overleed later in het ziekenhuis.
De daders vluchtten op een scooter die later uitgebrand werd teruggevonden. Volgens omstanders werd er drie tot acht keer geschoten.
Vreesde al langer voor levenPistone handelde in harddrugs en vreesde al langer voor zijn leven. Hij en zijn vriendin werden ernstig bedreigd.
Vanwege de dreiging droeg de Italiaan regelmatig een vuurwapen en een kogelwerend vest. Er werken twintig rechercheurs aan de zaak.
Aandacht in Bureau BrabantDe politie vroeg de afgelopen maanden meerdere keren aandacht voor de moordzaak in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. In het eerstgenoemde programma riep de politie de mysterieuze brievenschrijver in de zaak op om zich te melden. In de brief zou specifieke informatie rond de moord staan.
Het is niet bekend of het tweetal op basis van informatie uit die brief is aangehouden. De twee Eindhovenaren zitten vast voor verder onderzoek.[YouTube:body:http://youtu.be/RYtD3r-qx9s]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.