Video

Hein Gerrits uit Asten speelt kont van het paard in theaterspektakel War Horse

16 juni 2014 om 16:11 • Aangepast 24 april 2020 om 14:06
nl
Vroeger had musicalacteur Hein Gerrits uit Asten rollen in musicals als Joseph, Klaas Vaak en A Chorus Line. Nu speelt hij de kont van ’n paard. Dat klinkt niet echt als ’n promotie. Maar dat is het wel. Want Gerrits heeft een belangrijke rol in War Horse: een spektakel dat zondag in première ging in Carré in Amsterdam.
Geschreven door

War Horse gaat over een paard in de Eerste Wereldoorlog. Nou staan er geen echte paarden meer op het toneel van Carré. Het is een grote installatie die speciaal voor de voorstelling met de hand werd gemaakt in Zuid-Afrika. Het duurde een jaar voor het klaar was.
Drie man in een paardDe installatie wordt bediend door drie mensen: voorkant, middenstuk, achterkant. En Gerrits bedient de achterkant.
Da's toch wat anders dan de volle spotlights in een musical. "Maar dit is toch fantastisch? Het maakt mij niet uit. Ik vind dat het uitgangspunt het vertellen van een verhaal moet zijn. En volgens mij is dat hier best wel goed gelukt", zegt hij.
December in BredaWar Horse is nu te zien in theater Carré in Amsterdam en tourt daarna door Nederland. Van 11 december tot en met 4 januari is de voorstelling te zien in het Chassé theater in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.