Tententekort bij Oranjecamping van Bredase Jokko de Wit: 'Honderden nieuwe boekingen'

16 juni 2014 om 16:38
nl
Jokko de Wit uit Breda doet goede zaken in Brazilië. Door de 5-1 van Nederland tegen Spanje hebben veel mensen op 't laatste moment besloten om toch maar naar het WK af te reizen. Maandag staan er zo'n 150 mensen op de camping, maar dinsdag komen daar nog zeker 100 mensen bij.
Geschreven door

"Naar het weekend toe verwacht ik pas echt grote drukte", vertelt initiatiefnemer en campingbaas Jokko de Wit. "Heel veel mensen willen de wedstrijd tegen Chili graag zien op maandag."
Zondag verwacht De Wit zo'n vijfhonderd mensen. Dat wordt dus behoorlijk vol, maar volgens De Wit is er aan ruimte geen gebrek. "Het past allemaal prima, we kunnen wel tot zo'n 800 man kwijt", vertelt hij.
TententekortDe Bredanaar heeft alleen wel een ander probleem: er is een tekort aan tenten. "Mensen die met een eigen vlucht komen, kunnen niet altijd een eigen tent meenemen. Ik heb hier natuurlijk een hoop tenten, maar voor de nacht van zondag 22 op maandag 23 juni kom ik eigenlijk nog zo'n dertig tenten tekort."
Of dat gaat lukken blijft nog even spannend. "Ik ben met man en macht aan het proberen er nog wat te kopen, maar dat valt nog niet mee", aldus De Wit. "Mensen met een eigen tent mogen in ieder geval onbeperkt bijboeken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.