Burgemeester Oosterhout: aanbevelingen provincie over ELD voegen weinig toe

16 juni 2014 om 17:04
nl
Burgemeester Stefan Huisman is het niet eens met de kritiek van de provincie Noord-Brabant op de controles en handhaving van de gemeente Oosterhout bij chemisch bedrijf ELD.
Geschreven door

Dat vertelt Huisman in een video-interview dat door de gemeente Oosterhout is vrijgegeven. "De indruk dat het onveilig wonen is in Oosterhout, is zeker onjuist", zegt hij.
Grote brand juni vorig jaarBij het chemische bedrijf ELD (European Liquid Drumming) aan de Zeilmakerijweg in Oosterhout woedde op dinsdag 4 juni 2013 een grote brand.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=3UCkz0kXaY8] 
Vorige week werd bekend dat de provincie vindt dat een aantal zaken rond de vergunningverlening en handhaving rond het bedrijf op industrieterrein Weststad niet goed is gegaan.
Formeel"Wij zijn het daar niet mee eens", zegt Huisman. "De provincie steekt erg formeel in, is vooral bezig met het afwerken van checklists. Ik vind de feitelijke veiligheid echter belangrijker dan het papierwerk."
Sancties legt de provincie niet op, wel doet ze een aantal aanbevelingen op het gebied van vergunningverlening en handhaving. Die neemt de burgemeester voor kennisgeving aan: "Die voegen weinig toe aan de wijze waarop we op dit moment bij dergelijke bedrijven onze werkzaamheden uitvoeren."
Het is voor het eerst dat de burgemeester zich uitlaat over de brief van de provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.