Zieke David Ferrer meldt zich af voor Topshelf Open

16 juni 2014 om 17:34
nl
Zonder dat hij een bal heeft geslagen, is het Topshelf Open tennistoernooi in Rosmalen haar grootste publiekstrekker bij de mannen al kwijt. David Ferrer, de nummer één van de plaatsingslijst, meldde zich maandagmiddag ziek af bij de toernooi-organisatie.
Geschreven door

De nummer zeven van de wereld kampt sinds het eind van Roland Garros met maagproblemen.
"Hij heeft al een dag of tien last van zijn maag, maar hij weet niet precies wat er aan de hand is. Hij heeft het hier tijdens de training nog wel geprobeerd, maar het ging niet", zo verklaarde Hunze het vertrek van Ferrer op een speciale persconferentie. "Hij gaat nu terug naar Spanje om er naar te laten kijken."
Koorts na Rolland GarrrosFerrer gaf nog wat meer tekst en uitleg: "Na Roland Garros kreeg ik koorts en heb ik ook niet kunnen trainen. Het zou niet goed zijn voor mij, maar ook niet voor het toernooi als ik in deze conditie dinsdag een wedstrijd zou moeten spelen."
"Ik vind het heel vervelend voor het toernooi, want ik vind het altijd heel leuk om hier te spelen', verontschuldigde de winnaar van 2012 en 2008 zich. "Ik weet nog niet of ik op Wimbledon kan spelen. Ik bekijk morgen met mijn dokter in Valencia of dat gaat lukken. Het duurt nu al tien dagen en dat is voor dit probleem gewoon te lang."
Andere toppersDavid Ferrer had de grootste publiekstrekker in Rosmalen moeten zijn. Nu hij wegvalt moeten de Brabantse tennisliefhebbers het doen met spelers als Gaël Monfils, Simona Halep en Dominika Cibulkova.
Oranje onderonsjeTennisser Thiemo de Bakker heeft landgenoot Igor Sijsling verslagen in de eerste ronde van het grastoernooi in Rosmalen. De nummer 164 van de wereldranglijst was met 6-4 7-6 (4) te sterk voor de nummer 60 van de wereld. De Bakker speelt in de tweede ronde tegen Dmitri Toersoenov, die met 6-3 7-6 (3) won van de Amerikaan Bradley Klahn.


   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.