Boterham met pindakaas brengt Lidewij Welten en Nederlandse hockeydames geluk

16 juni 2014 om 19:14 • Aangepast 24 april 2020 om 14:07
nl
Pindakaas heeft de Nederlandse hockeydames afgelopen weekend geluk gebracht. Zaterdag wonnen ze voor eigen publiek met 2-0 opnieuw de wereldtitel. Volgens de speelster Lidewij Welten uit Den Bosch zou dat wel eens door pindakaas kunnen komen: "Voor iedere wedstrijd eten we een boterham met pindakaas. Dat is een soort bijgeloof, maar het heeft wel geholpen."
Geschreven door

Volgens Lidewij Welten wordt de 'magic pindakaaspot' altijd ingekocht door haar teamgenoot Willemijn Bos. "We doen dit al zolang we samen in een team zitten. En zolang we blijven hockeyen blijven we dit doen."
Pindakaas en nagellakNiet alleen de boterham met pindakaas zorgde voor succes. Ook de oranje geluksnagellak van Welten hiep een handje mee tijdens het WK hockey in Den Haag. "Het was zo gaaf. We waren zo overtuigend. Ik leef nog steeds in een roes", vertelt de ietwat schorre Welten maandag.
Toch had het niet veel gescheeld of Lidewij Welten had het WK. Anderhalve week voor het begin van het toernooi brak ze haar hand. Ze kreeg een bal op haar knokkel, maar uiteindelijk was ze net op tijd fit. "Ik had dit niet willen missen. Het deed wel een beetje pijn, maar het werd steeds miner." 
'Niet zomaar wereldkampioen'De oranjedames hebben de afgelopen jaren zo ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel. Voor het WK in eigen land waren ze dan ook topfavoriet. "Er zat heel veel druk op", vertelt Welten. "Iedereen zei: die worden wel even wereldkampioen. Maar je wordt niet zomaar even wereldkampioen. Daar hebben we echt een heel jaar lang veel voor moeten doen en laten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.