Broederliefde: Koeman neemt Koeman mee naar Southampton

16 juni 2014 om 19:15 • Aangepast 24 april 2020 om 14:07
nl
Erwin Koeman heeft een nieuwe club gevonden: hij gaat als assistent van zijn broer Ronald aan de slag bij de Engelse club Southampton. De broers Koeman hebben allebei een contract voor drie jaar getekend bij de Engelse middenmoter.
Geschreven door

Erwin Koeman trainde het afgelopen seizoen RKC Waalwijk, maar kon die club niet in de eredivisie houden. RKC degradeerde via de nacompetitie naar de Jupiler League.
Vertrek bij RKCHet vertrek van Koeman bij RKC stond al maanden vast: hij had in februari al aangegeven dat hij RKC na dit seizoen zou verlaten. RKC heeft inmiddels Martin Koopman als vervanger gestrikt.
Erwin Koeman was al eerder werkzaam in het buitenland, hij was (2008-2010) twee jaar bondscoach van Hongarije.
Erwin: 'Prettig op achtergrond'Erwin, die net als Ronald en Kluitenberg voor 3 jaar tekende, kijkt uit naar de samenwerking. De enige keer dat de broers samenwerkten was één seizoen als spelers bij FC Groningen en bij enkele duels van Oranje. "Het zal anders gaan dan andere jaren toen ik hoofdtrainer was, maar ik voel me wel prettig op de achtergrond. Ronald is echt een manager, zoals ze dat hier noemen. Ik ben gewoon eerste assistent."
"Het wordt leuk, maar ook moeilijk. Southampton heeft het het afgelopen seizoen uitstekend gedaan, maar er staat een aantal jongens op de lijst om te vertrekken. De jeugdopleiding is belangrijk voor de club en jong talent moet ook een kans krijgen in het eerste."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.