Eigenaar Piramide Oirschot uit ziekenhuis met verbrijzelde vingers: ‘Geen vuurwerk, maar een bom'

OIRSCHOT - Schreeuwend van de pijn rende de eigenaar van pizzeria Piramide in Oirschot naar binnen. Hij raakte buiten voor zijn pand ernstig gewond nadat een 18-jarige man verboden vuurwerk had afgestoken. Een voorbijganger zag gebeuren hoe het vuurwerk in de hand van de eigenaar ontplofte. “Hij rende naar binnen en riep ‘mijn hand, mijn hand’”, verklaart de omstander aan Omroep Brabant.
De 18-jarige verdachte zou zaterdagnacht bij het verlaten van de pizzeria vuurwerk tegen het gebouw hebben geplaatst. De eigenaar van de zaak zag dit, rende naar buiten en riep ‘wat is er allemaal aan de hand?’. Hij wilde het aangestoken vuurwerk wegpakken, maar op dat moment ontplofte het in zijn hand.

'Dit was een bom'
Die nacht werd het slachtoffer met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een medewerker van Piramide laat zondag aan Omroep Brabant weten dat de eigenaar inmiddels uit het ziekenhuis is. “Hij heeft een paar verbrijzelde vingers aan het ongeluk overgehouden”, bevestigt ze.

Volgens de man die het zag gebeuren, zou het niet om normaal vuurwerk gaan. “Dit was geen vuurwerk, maar een bom”, stelt hij. Door de harde knal sneuvelden er drie ruiten van het gebouw. De schade aan het pand is groot. “Het hele kozijn is ook kapot”, vertelt de getuige.


Onderzoek politie
De politie is een onderzoek begonnen. Diezelfde nacht werd de 18-jarige man bij zijn huis in Oirschot aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.
Meer over dit onderwerp:
tilburg pizzeria piramide vuurwerk explosies