Bureau Jeugdzorg stuurt moeder Hansje (6) uit Oss een brief: 'Niet meer doen, anders volgt aangifte'

17 juni 2014 om 14:43 • Aangepast 24 april 2020 om 14:07
nl
De moeder van Hansje (6) uit Oss heeft een brief ontvangen van Bureau Jeugdzorg. In de brief wordt de vrouw verzocht niet nog een keer beeldopnames online te plaatsen van een bezoek van Bureau Jeugdzorg, anders zal het contact per direct stop worden gezet en wordt er aangifte gedaan. Moeder Irme laat maandagavond weten dat ze Hansje sinds de uithuisplaatsing niet meer gezien heeft.
Geschreven door

In de brief is te lezen dat Bureau Jeugdzorg het niet acceptabel vindt dat zijn medewerkers worden uitgemaakt voor 'vuil secreet' en 'kreng'.
Verder is het volgens Bureau Jeugdzorg verboden om beeld- of geluidsopnames te maken van bezoeken van haar medewerkers. Bureau Jeugdzorg bevestigt aan Den Bosch Dichtbij dat er afgelopen vrijdag een brief naar Imre is gestuurd.  
Ophef over filmpje uithuisplaatsing HansjeVorige week plaatste moeder Irme een bezoek van Bureau Jeugdzorg op internet. Bureau Jeugdzorg kwam langs om haar zoontje Hansje uit huis te plaatsen. In plaats van dat de hulpverlener het woord voert en bepaalt wat er gebeurt, handelt de politie alles af.           [YouTube:body:http://youtu.be/RR8cZuXPiYU]
Het filmpje leidde tot veel verontwaardiging. Ruim veertigduizend mensen hebben via Facebook hun steun betuigd aan Hansje en Irme. Kinderombudsman Marc Dullaert gaf aan enorm geschrokken te zijn van het filmpje.      
KinderrechterDonderdag dient bij de zaak bij de kinderrechter. Moeder Irme hoopt dat de rechter dan beslist dat Hansje bij haar terugkeert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.