Marco Kroon vertelt over moeilijke periode in documentaire Helden van Hans Heijnen

16 juni 2014 om 21:14
nl
Marco Kroon uit Den Bosch is geportretteerd in de documentaire Helden van filmmaker Hans Heijnen. Heijnen volgde Kroon en een aantal andere 'Helden'. Kroon werd bekend als Ridder in de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding. De documentaire ging maandagavond in première in EYE in Amsterdam.
Geschreven door

Kroon kreeg de onderscheiding voor zijn acties als commando in Afghanistan. Hij gaat binnenkort voor een nieuwe missie naar Mali, maar blikt in de documentaire met Heijnen terug op de roerige periode nadat hij zijn onderscheiding kreeg. Hij kwam in het nieuws vanwege vermeend cocaïnebezit.
Lastig filmen"Het was af en toe best ingewikkeld", vertelt Heijnen. "Toen ik hem een paar dagen volgde bij de commando's in Oirschot moest de camera regelmatig uit. Veel mensen moesten onherkenbaar gemaakt worden, maar uiteindelijk is het toch allemaal gelukt."
Volgens de documentairemaker was Kroon heel open. "Hij wilde overal over vertellen. Zo zei hij bijvoorbeeld dat hij het café in Den Bosch nooit over had genomen als hij had geweten dat hij later de onderscheiding zou krijgen", aldus Heijnen.
HeldenDe documentaire wordt op verschillende evenementen voor veteranen vertoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.